Lieve Lisette, wat vind ik het toch onwijs stoer dat jij gewoon je BE rijbewijs hebt gehaald! Dat heet toch zo? Wanneer je mag rijden met een caravan? Anywayyyy. Wat een geweldige actie. Minder vliegen, meer binnen Europa op vakantie. En de plaatjes die ik voorbij zag komen op de verschillende sociale media zagen er goed uit. Dus ik denk dat jullie eerste caravan vakantie wel geslaagd is! Toffe blog was het weer, Lisl.

Jij vroeg mij welke tips ik mensen kan geven die het moeilijk vinden om de overstap naar veganisme te maken. Wat is de eerste stap die ik mensen aan zou raden? Ik zou zweren dat ik hier al een blog over had geschreven, maar ik kan hem niet vinden. Dus het zal wel iets zijn wat in mijn hoofd heeft gezeten.

1 tip op weg naar een vegan leven: Wees lief voor jezelf. Zeker wanneer je van vleeseter naar het plantaardige dieet gaat, is dat natuurlijk een behoorlijk stap. Want… Kaas 😉 Je weet in het begin nog niet zo goed wat je dan precies allemaal wel en kan eten. Hoe vervang je de dingen die je zo lekker vindt. Hoe kom je aan je voedingsstoffen (ik vind dat eigenlijk altijd wel grappig. De meeste vleeseters zijn totaal niet bezig met voedingsstoffen, maar wanneer het over plantaardig eten gaat is dat opeens van levensbelang. Maar okee, en doorrrrr) en zo zijn er nog zoveel meer vragen.

Als jij de overstap wil maken, maar je bent bijvoorbeeld een enorme kaasliefhebber, stap dan al helemaal over op plantaardig, behalve kaas. Maak dat je laatste stap. Het hoeft niet in één keer perfect. Wat? Het kan bijna niet perfect, dus perfectie strepen we alvast van de lijst. Ok…komt ie. Perfectie. Mooi.

It's all good

En als we het toch hebben over kaas, wanneer je je écht verdiept in de wondere wereld van de zuivelindustrie, dan vergaat de zin in kaas wel. Trust me. En dan heb ik het niet alleen over kaas van de koe, maar alle soorten dierlijk kaas.

Maar goed, kortom. Wees niet te streng. Tot op de dag van vandaag maak ook ik nog wel eens een foutje. Zit er opeens melkpoeder door je favoriete kruidenmengel. WAAROM?! Ook als je al 20 jaar vegan bent, kan je dat gebeuren. So be it. You’re doing amazing, sweetie!

Enne stiekem is een vegan leven zo moeilijk nog niet 😉

Wat is jou eigenlijk het meeste meegevallen, toen jij de switch had gemaakt?