Hey Ell! Wat een genot om te lezen van de ‘Red een legkip’ kipjes die het weer helemaal fantastisch krijgen bij jou en Remco! Wat een droom voor die dieren. Je vroeg mij hoe de ‘1 week Vegan challenge’ verlopen was voor de deelnemers die mee deden bij mijn account ‘Volwaardig Plantaardig‘. En nou, het was een feest!

De groep deelnemers was heel divers. Van vegetariërs, tot mensen die al flirtten met veganisme, naar mensen die tot voor kort echt nog alles aten! Super tof om zo’n verscheidenheid aan mensen te mogen inspireren.

Het was heel leuk, maar 1 dingetje. Ik ga nooit meer met 20+ mensen in een griepschat hahaha… Dat was even een inschattingsfoutje van mijn kant 😉

Het leuke is dat iedereen recepten met elkaar deelde, tips deelde, favoriete producten door appte, én na afloop zo enthousiast waren dat ze ALLEMAAL het veganisme serieus gaan overwegen! Ofwel het werd meteen ingevoerd, of mensen gingen het wat geleidelijker invoeren. Wat een onwijs compliment voor mij en een genot voor de dieren en de aarde!

Ik ben zo trots op alle 1 week Vegan challenge deelnemers!

1 week vegan challenge

Daarnaast was de conclusie van alle deelnemers dat zij absoluut niets misten. Bijna iederen was bang voor een gevoel van restrictie, maar daarentegen wast het juist een feest aan experimenten en nieuwe smaken en gerechten die uitgeprobeerd werden!

Het allerbelangrijkste dat ik de mensen mee wilde geven was een ‘sence of community’. Een groepje matties. Vegans zijn maar 1% van de bevolking en het is zo fijn om een aantal mensen om je heen te hebben die hetzelfde denken over dingen als jij en waar je bij terecht kan voor vragen en tips. Geweldig!

Zie hier een greep uit de reacties:

 1 week vegan challenge
1 week vegan challenge

Al met al vond ik het dus een geweldig positieve ervaring en ik denk dat ik er zeker evenveel van op heb gestoken als de deelnemers.

Ik kreeg hulp van Simone en Maryan die me hielpen om de chat een beetje bij te houden en mensen van advies te voorzien.

Dikke vette aanrader. Wie weet ga ik het ooit nog wel eens organiseren.

Lieve Ell, we stellen elkaar elke week vragen en ik vind het leuk om eens wat persoonlijke vragen te stellen. Zodat mensen ons ook beter leren kennen. Dus hier komt ‘ie! Noem eens een ding dat niemand van je weet 😉 Ik ben benieuwd!