Are we winning? Ellen schreef vorige week een prachtig blog over de hoop die zij voelt, met betrekking tot de (plantaardige) toekomst van de wereld. Soms voelt het vreselijk om op dit moment op de wereld te leven. Er is zo veel leed. Zo ongelofelijk veel leed. En de toekomst is zo onzeker. Als moeder vreet dit dagelijks aan me.
Maar aan er glooit hoop aan de horizon! Ellen vertelde er al een beetje over en ik ga er verder op in. Dus are we winning? Ik weet het niet, maar er zijn zeker hele positieve signalen!

  • Canada Goose gaat fur free!!

Dit is echt een overwinning die behaald is door actie voeren! Disruptions, online activisme, outreach, druk vanuit grotere instanties. Het heeft zich uitbetaald! Zo zie je maar weer dat het echt zin heeft om je hard te maken voor je idealen. Fantastisch nieuws voor de dieren dat Canada Goose vanaf 2022 fur free gaat!

Nederlanders eten de meeste vleesvervangers van Europa. De verkoop steeg in het afgelopen jaar dan ook met gemiddeld 50%. In de discounter supermarkten liep dat percentage op tot wel 83% Het totale marktaandeel voor vleesvervangers is helaas nog wel maar zo’n 2,5%, maar het loopt dus op. Het marktaandeel voor plantaardige zuivel ligt iets hoger. Daarnaast is het helemaal hip om vegan logo’s op je producten te promoten en om vegan opties aan te bieden in restaurants of andere eetgelegenheden. Er is naar mijn mening echt een shift in mindset gaande!

  • De Partij voor de Dieren behaalde een aantal belangrijke overwinningen die gaat zorgen voor minder dierenleed.

Zoals:
– Europees verbod op kooi huisvesting.
– Geen dieren meer op transport bij temperaturen boven de 30’C.
– Verbod op drijf- en stroomstoot middelen in slachthuizen.
– Verlagen van de wachttijd bij slachthuizen tot het starten van uitladen tot maximaal 15 minuten.
– Plan van aanpak voor het voorkomen van ziekte en sterfte bij bokjes in de geitenmelk industrie.
– Daarnaast werden er nog meer prachtige overwinningen behaald door deze power partij, zoals het aanpakken van moderne slavernij en een beleid maken tegen discriminatie en racisme!

Lees hier meer:

Zoals je ziet hebben we nog een lange weg te gaan. Are we winning? Ik heb goede hoop dat we in de toekomst terugkijken op deze tijd in de geschiedenis en ons diep, diep schamen voor de manier waarop wij met dieren om gingen. Ik zie een prachtige wereld voor me waar mens en dier in harmonie met elkaar samenleven en waarin er een toekomst is voor eenieder. Dat droombeeld is helemaal niet zo ver weg en wordt voor een groot deel bepaald door wat je op je bord legt. Forks over knives dus. In theorie zouden we er morgen al bijna kunnen zijn. Dus wat let je? Doe je mee? #govegan!

Are we winning? Als het aan ons ligt, hell to the yes!

Liefs, Ell en Lis