Back to school!
Ellen schreef over dat er meer liefde nodig is in de wereld en ik ben het daar zo onwijs mee eens! Voor mij maakt het veganisme een groot onderdeel uit van het lief hebben. Het lief hebben van de wereld, het lief hebben van de dieren, maar ook het lief hebben van mijn gezin en de mensen om me heen door goed voor hen te zorgen.

Om dat nog beter te kunnen doen ben ik sinds kort begonnen met een opleiding: Plant-Based Nutrition aan de eCornell universiteit in de VS. Super interessant! Je leert er alles over wat een plantaardig voedingspatroon kan doen voor jou en je omgeving in de breedste zin van het woord. Het breng echt verdieping in mijn al bestaande kennis, ondanks dat ik nog maar net begonnen ben. Daarnaast is het super leuk om in een hele diverse ‘klas’ te zitten met mensen van allerlei verschillende achtergronden in het leven, maar wel met dezelfde interesse. Meer plantaardig eten.

Het eerste gedeelte van de opleiding zit er inmiddels op. We zijn begonnen met wat meer achtergrond informatie te krijgen over voedingswetenschappen en wetenschap in het algemeen. Daarna gingen we door naar onderwerpen over het milieu. Daar leerde ik iets waar ik nog nooit over gehoord, namelijk de thermal max. Dat betekent de maximale temperatuur waarop gewassen kunnen gedijen. Wetenschappers voorspellen dat binnen 100 jaar die maximale temperatuur bereikt zal zijn en de opbrengst van gewassen daardoor drastisch achteruit zal gaan en er dus een (nog) groter probleem zal ontstaan om de groeiende bevolking te voeden.. Niet zo’n fijne gedachte dus. Gelukkig leer je tijdens de opleiding ook wat je kan doen tegen dit soort nare effecten, namelijk plantaardig eten! Het eerste onderdeel sloot af met een introductie van de micro- en macro nutriënten.

6 januari start het volgende onderdeel van de opleiding, die meer informatie verschaft over de huidige welvaartsziekten en eind januari sluiten we af met het in de praktijk brengen van de plantaardige keuken. Super leuk, leerzaam en praktisch toepasbaar allemaal dus!

Wil jij ook. back to school en jij benieuwd naar deze opleiding, heb je er zelf interesse in of heb je overige vragen? Neem dan gerust contact op. Ik vertel je er graag over!

Aan Ellen vraag ik voor volgende week: Welke droom uit je kindertijd heb jij vervuld?