Echt hoor. Als jij in Sesamstraat had gezeten, had Koekiemonster op kunnen zouten en was jij de gezonde versie geweest: Fruitmonster. Wat een enorm uitgebreide blog was dat weer van jou. Ik vind het zo tof hoeveel onderzoek jij doet voor jouw blogs. Wauw. Mijn complimenten. Maar goed, jij wilde het zo graag hebben over fruit, vooruit dan maar 😉

Jouw vraag aan mij was: “Ellen, voor volgende week ben ik wel heel erg benieuwd hoe je als iemand die weinig of geen fruit eet, toch kan oefenen met wat vaker een stukje fruit te pakken? Hoe pak jij dat aan?” Wat je al zei, na mijn gesprek met Janneke van der Meulen probeer ik mijn leven te beteren.

Inderdaad. Ik en fruit zijn echt geen vrienden. Eerder waren ik, groeten én fruit geen vrienden. Moet je je voorstellen dat je mijn moeder was toen ik op 8 jarige leeftijd zei: “Mama, ik wil niet dat er dieren worden doodgemaakt voor mij. Ik wil geen vlees meer eten.” Ik kan me voorstellen dat er een lichte paniekaanval is geweest, alhoewel ik daar nooit iets van heb gemerkt. Want dan krijg je de oprechte vraag: Wat eet je dan wel?!

Gelukkig heb ik het groentedeel onder controle. Maar het fruitdeel lukt me nog niet echt. Voor mij smaakt bijna alle fruit hetzelfde. Er zit iets in, waardoor alles hetzelfde smaakt. Ik trek bijvoorbeeld ook de geur van sinaasappel of mandarijn ook niet. Maar dan ook écht niet. Ik loop er letterlijk van weg. Maar gelukkig zijn er uitzonderingen. Zoals avocado, tomaat en bessen kunnen ook nog wel. Mits helemaal kapot geblend.

Appelboom
Zo jammer dat ik geen fruitliefhebber ben, dit is namelijk onze appelboom. Is het geen plaatje!

Er zijn denk ik weinig mensen die zo weinig met fruit hebben als ik. Maar mocht iemand zich herkennen in dit verhaal, dan zou ik zeggen: Gooi alles door de blender. Knal er iets van kaneel door. Of een zuivelvervanger met heel veel smaak, zodat de smaak van het fruit wordt overpowered. En ik kan fruit ook beter handelen wanneer het warm is. Dus dat ik ook nog een idee om te doen. Ik ben sowieso niet echt van het koude eten, dus als jij dat herkent… fruit verwarmen kan ook nog een goede optie. En verder, tja. Ik vind het moeilijk. Ik ben zelf ook nog bezig om mijn weg te vinden. Vorige week heb ik twee keer een smoothiebowl gehad en dat is voor mij al een hele prestatie. Hahaa. Ik doe mijn best…

Nou, zoveel heb ik nog nooit gesproken over dit onderwerp, EN DOOORRRR! Seaspiracy is net uit en jij bent de onderzoeker van het stel, dus… hoe duurzaam is het eigenlijk om vis te eten?