Ik (Liesl) deed een vegan kookworkshop! Nou sta ik al super vaak in de keuken, dus dan zou je denken, why dan ook in vredesnaam nog een kookworkshop? Nou, omdat het super leuk is! Ik hou van koken en nóg meer van eten, hahaha.. Dus dit is een perfect middagje uit voor mij!

Trouwens, voor ik verder ga. Hebben jullie Ellen haar blog vorige week gelezen? Ik heb me echt bescheurd! Mocht je die nog niet gelezen hebben, klik dan gauw hier!

Maar goed, de kookworkshop dus! Ik hou van het leren koken van buitenlandse gerechten. De Nederlandse keuken heeft nou niet echt een rijke cultuur en smaak en na de zoveelste stamppot en AVG komen de aardappelen je wel de neus uit 😉 Dus toen ik zag dat er weer, jawel … tromgeroffel, live workshops gedaan konden worden belde ik mijn vriendin die ik inmiddels al meer dan een jaar niet gezien had en we gingen snel op pad! Liefde voor vegan eten is wat ons het allermeest verbind en dat zijn de beste vriendschappen 😉

De kookworkshop volgden we bij Trai Vegan en we leerden er de kneepjes van de Surinaamse keuken! Jonge, ik maak nu een pinda soep, bami en bruine bonen met rijst om je vingers bij af te likken! We vonden het zelfs zo leuk dat we dit weekend alweer gaan. We hebben het buiten de deur elkaar live ontmoeten een beetje gemist 😉 En dan is het extra leuk als je het op deze Corona proof manier kan doen én er lekker bij kan eten!

Oh god, wat kijk ik uit naar het ‘normale’ leven weer straks! Onbezorgd de deur uit, afspreken met mensen, dansen, concertjes, knuffelen en heel veel onbezorgdheid. Zodra het kan sta ik straks weer lekker te dansen bij een feestje van Luxor live! Maar tot die tijd neem ik met heel erg veel plezier genoegen met een heerlijke kook workshop!

Ohja, maar ik dwaal af.. Want Ell vroeg me wat ik nou eigenlijk geleerd had in die keuken. Nou voornamelijk dat je niet kan leven zonder maggi blokjes! Dus dat is het eerste dat ik gehaald heb in de supermarkt. En ik heb geleerd om bak banaan lekker te maken, want die bleef altijd een beetje bitter bij mij. Dat deed ik dus nooit goed. Ten eerste zat ik altijd enorm te klooien om die takke schil eraf te halen, terwijl je die gewoon lekker mee kan koken tot hij vanzelf los laat. En als die los laat dan is je banaan gaar, wat weer veel langer duurt dan ik altijd deed! Ik deed dat ding maximaal 10 minuten in de pan ofzo, maar nu moesten we afhankelijk van hoe groen/geel hij was de banaan wel 20-40 minuten koken. Eye opener dus.

Ben je benieuwd naar de echte kneepjes van het vak? Dan moet je lekker zelf naar Trai! Bij ons gaf Elle de workshop en dat is echt een schat van een meid.

Vraagje aan jouw Ellen. Wat is jouw lievelingskeuken en wat zijn jouw top 3 lievelingsgerechten daar uit? Liefs Lis