Lieve Lisl. Troetelbeertjes STRAAAAAAAL! Dat is het eerste wat in me opkwam toen ik jouw blog zag over de kookworkshop bij Trai. Elke foto die stralende lach van volop genieten. Geweldig. En we gaan in mijn blog vrolijk door met eten, want jij wilde weten wat mijn favoriete keuken is en mijn favo gerechten. Nou ja… mijn favo keuken is de plantaardige keuken! Ha. Plantaardig eten is gewoon het beste dat er is.

Nou denk je wellicht, ja lekker dan. Met je plantaardige eten! Maak je je makkelijk vanaf. Klopt! Maar Lis, ik kan toch niet kiezen, joh. Weet je op hoeveel keukens ik verliefd ben? VEEL!

Italiaans. Ik bedoel, kom op. Is dat niet stiekem een favorietje van bijna iedereen? Ik kan echt elke dag pasta eten. En nou hoor ik mijn moeder zeggen: “Ja maar, Ell. Elke dag zondag is nooit zondag.” Maar ik ben bloedserieus. Pasta in alle soorten en maten. Met tomatengroenten sausje of de bloemkool Alfredo saus die Rem erbij maakt. OMG. Of gewoon met knoflook. Enorm veel knoflook. En zo is er nog een hele rij met lekkere opties. En vergeet Pizza niet. En risotto. En en en! En als we het hebben over eten, denk ik ook gelijk denken aan alle reizen die we hebben gemaakt.

Uitzicht foro Mahe, Seychellen
Mahé, Seychellen

Aziatisch eten ROCKS. Nou is dat natuurlijk nogal breed. Maar wij aten oa in Thailand, Sri Lanka, Borneo, Filipijnen en Indonesië. In Borneo aten we onder andere een keer varen, bij de Koppensnellers. Je weet wel, de plant. De jonge gekrulde topjes. Zij maakten bakten ze met een beetje chili. Beste ooit! En al die curry’s. En de Aloo Gobi (volgens mij is het van origine een indiaans gerecht) die ik in Borneo at. Ik kwijl nog wanneer ik eraan denk. En al die gebakken noodles. Ik at ze als ontbijt, lunch en diner. Zucht… Ik droom nog even door.

En heb je wel eens Libanees gegeten? Of Turks? Marokkaans? Die kruiden. Al die prachtige kruiden. Die smaken. Oooch. Ik word helemaal gek van het schrijven van deze blog. En hongerig ook.

Wat wel apart is, bedenk ik me nu. Dat ik bij eten totaal niet moet denken aan de reizen die we gemaakt hebben richting (zuid) Amerika. Daar hebben we ook echt heel fijn gegeten, maar niets steekt er zo met kop en schouders bovenuit, dat ik het nu zou kunnen beschrijven. Hmmm…

Maar dit alles dus geheel plantaardig. Wat bij plantaardig eten voel ik mij goed. In mijn lichaam, hoofd en in mijn hart. En wat is er nou beter dan dat?

Nou, dan rest mij nog een vraag te stellen aan jou, madame. Heb jij wel eens te maken met negativiteit rondom veganisme? En zo ja, hoe ga je daar dan mee om?