Oef. Lisette. We zijn te oud om sprookjes te geloven. Jouw vorige blog laat weer zien wat een heftige industrie de zuivelindustrie is. En met alle vervangers die er zijn, kunnen we zo makkelijk een andere keuze maken. Laten we hopen dat plantaardige melk steeds een beetje sneller de overhand gaat nemen.

Jouw vraag aan mij: “Ell, ik weet dat jij tegenwoordig de lekkerste plantaardige hondenkoeken bakt. Kan je daar wat meer over vertellen?” Ja joh… Ik sta tegenwoordig steeds meer in de keuken. Ik! In de keuken. Met een schort. Hahaaa! Wie had dit ooit gedacht. Maar weet je, ik geniet hier echt enorm van. Want je komt maar weinig hondenkoeken tegen die plantaardig én tarwevrij zijn én waar ook nog eens geen zooi in zit. Dus ik dacht, ach… ik duik de keuken in!

Hondenvoeding hoeft niet bol te staan van de dierlijke producten. We denken vaak dat onze beste vrienden slachtafval krijgen (wie wil zijn beste vriend nou slachtafval geven, eigenlijk?), maar doordat de vraag steeds groter wordt, worden er ook steeds meer dieren gedood puur voor diervoeding. Wist jij dat honden ter grootte van een beagle ongeveer 1000 kilo brokken eten in hun leven? Dat zijn ongeveer 500 kippen of 2,5 rund. Voor Rottweilers is dat zelfs 1250 kippen en 6 runderen. Toen ik deze aantallen las in Dog.Eat.Plant, schrok ik daar nogal van. Dan hebben we het alleen nog maar over de brokken, niet over bijvoorbeeld de snacks. Met mijn koeken hoop ik dan ook dat mensen ook eens kiezen voor een super lekkere en plantaardige hondensnack. Want echt, de hoeveelheid kwijl dat ik voorbij heb zien komen sinds honden mijn hondenkoeken ontvangen is bizar. Haha. Een mooier compliment is er niet.

Tony en Lu
Klik op de foto om naar de webshop te gaan.

Mijn koeken zijn gemaakt van oa. hennep, corab, tahin en kurkuma. Er zijn nu twee smaken, de Tony’s en de Lu’s. De Tony’s zitten vol met eiwitten, calcium en mineralen. En de Lu’s krijgen daar nog wat kurkuma, natuurlijke pindakaas en zwarte peper bij. Kurkuma kan een voordelige werking hebben bij onder andere artrose, allergieën, verminderde weerstand, ontstekingen en nog veel meer. De Tony’s zijn lekker knapperig en de Lu’s zijn wat zachter. En zo komen er nog veel meer plantaardige hondenkoeken. Ik wil ze allemaal iets meegeven waardoor ze niet alleen super lekker zijn, maar ook nog heel veel goede en gezonde eigenschappen hebben.

Dus… zet mij maar lekker in de keuken om allerlei lekkers te maken voor ons grootste vrienden. Ow en ook voor de kleinste vrienden, want jouw ratten waren ook zo dol op de koeken, Lis 🙂 Zo leuk om te zien. Dus wil je koeken kopen, klik dan hier voor de webshop. En als je benieuwd bent naar het verhaal achter de koeken, klik dan hier voor de video.

Jij smoothiequeen! En fruitqueen. Fruit zijn een groot (heel groot) onderdeel van jullie dagelijkse voeding. Sommige mensen maken zich zorgen over de suikers die in fruit zitten. Is het nodig dat mensen hier ‘bang’ voor zijn?