Oh Ellen, wat heftig hè van dat hondenvoer. Ik was best wel in shock toen ik in je laatste blog las hoeveel dieren er moeten sterven om onze dieren te voeden. Super goed dat je deze info met ons deelt, aangezien jij de hondenvoeding expert bent! Ik heb ook een nieuw project: wildplukken met Natas & Liset. Daar ben ik absoluut geen expert in, maar Natascha wel! En samen zijn we een perfect team 🙂 Zij voor de inhoud, ik voor de organisatie eromheen. Kan je ’t je voorstellen? Ik die iets moet organiseren? Hahaha, hoe zal dat gaan! Ik hoop dat mensen vergevingsgezind zijn naar ons toe, normaal gesproken heb ik jou daar namelijk voor hahaha.

Wildplukken met Natas en Liset dus. Maar waarom eigenlijk? Ik word altijd zo ongelofelijk blij van Natascha haar posts en stories wanneer ze weer van alles aan de kant van de weg vindt en daarover vertelt. Mensen zijn natuurlijk échte verzamelaars, maar we zijn het in ons moderne leven helemaal verleerd. Ik zou heel erg graag zelf die kennis weer op doen om deze ook door te geven aan mijn kinderen, maar ook deze delen met andere mensen.

Hoe leuk is het om samen terug te gaan de natuur in en te leren, ervaren en beleven wat er allemaal voor eetbaars en niet te vergeten, heilzaams, langs de kant van de weg, in het bos en op de hei groeit! Ik vind het organiseren hiervan echt een groot geschenk aan mezelf, mijn gezin, en aan alle deelnemers!

Ja, ik weet het. Ik klink een beetje dramatisch nu, maar zo voelt het echt! Mensen zijn plukkers. Wij hebben lange benen waarmee we ver kunnen lopen en hoog kunnen rijken. We hebben armen en handen die perfect ontworpen zijn voor het uit de grond trekken van knollen, rapen van noten en zaden, plukken van fruit en bessen, ga zo maar door en onze ogen zijn perfect in staat om diepte en kleur te zien om al het heerlijke fruit te lokaliseren en goed te kunnen bepalen wat er al rijp is en waar we beter later voor terug kunnen komen.

Daarom nemen wij mensen graag terug mee naar de basis. De natuur in. Back to our roots. En naast dat alles, gewoon voor een onwijs leuke middag 😉

Hé pssst, volg jij onze wildpluk avonturen al op Instagram? Klik hier! @wildpluk.geluk

Ellen, zou jij de volgende keer meer willen vertellen over onze toekomstplannen nu we in een versoepel periode zitten en we met Plantfeest weer meer gaan kunnen! Door Corona is het natuurlijk een hele rare tijd geweest voor ons. We dachten dat het op zijn beloop was en dat we aan de gang konden, maar de ene na de andere afspraak werd helaas noodgedwongen gecanceld. Nu lijkt het erop alsof we toch echt weer van de toekomst mogen gaan dromen, dus we gaan weer door!!!